75 rodjendan LF Makedonije

Tabela sadržaja

Lovacka savez makedonije

75 godina od osnivanja Lovačke federacije Makedonije

Danas je veliki jubilej makedonskog lovstva, 75 godina od osnivanja Lovačke federacije Makedonije!

Danas, s ponosom i dostojanstvom, dosledno našim precima-lovcima, koji su 18. aprila 1946. godine postavili temelje makedonskog lovstva („LOVAČKI   SOJUZ  NA  MAKEDONIJA“), slavimo 75 godina organizovanog lovstva!

Od tada do danas želja lovaca uvek je bila uspon lovstva.

Uprkos svim problemima sa kojima se danas suočavamo, nećemo ispuniti želju pojedinaca za slabim Lovačkim savezom, već naprotiv, imamo snažnu motivaciju, želju, iskustvo, znanje i kapacitet da se zajedno borimo za jak Lovački savez koji će se uvek boriti  za interese lovaca!

Cilj Lovačke federacije Makedonije

Put je težak, cilj je velik i svet!

Na teritoriji Makedonije postoji 256 lovišta sa kojima gazduje oko 70 privrednih subjekata (većinom su to lovačka udruženja).

 LOVAČKA  FEDERACIJA  MAKEDONIJE  je naš ponos, majka lova, koja nas sve ujedinjuje i čini jačima i uspešnijima u postizanju naših ciljeva! Glavni cilj LFM-a i dalje će biti negovanje lovačke tradicije, kulture i običaja. Naš glavni cilj biće zaštita prirode, prirodnih resursa i zaštita divljači, što je uslov za bogata lovišta! Naša saradnja sa državnim vlastima nastaviće se na visokom nivou, kao i međunarodna saradnja sa Svetskom organizacijom CIC i svim lovačkim udruženjima.

Naša borba sa Krivolovcima biće beskompromisna! Za kratko vreme izradili smo novi „Zakon o divljači i lovu“ koji je u proceduri usvajanja i počinjemo sa izmenama i dopunama „Zakona o oružju“.

LOVAČKA  FEDERACIJE  MAKEDONIJE  je vođa projekta Mammalnet.Mk i očekujemo nove projekte.

Počinjemo sa evidencijom svih lovačkih trofeja, a u oktobru ćemo imati prvu izložbu posle 40 godina. Ovaj jubilej je snažan motiv za sve naše ciljeve i zato ga zapisujemo zlatnim brojevima u istoriju makedonskog lova. Povodom ovog jubileja biće pripremljena Monografija 75 godina LFM-a.

U ime LOVAČKE FEDERACIJE MAKEDONIJE  čestitamo svim lovcima ovaj važan jubilej, a od danas

  1. aprila slaviće se kao DAN MAKEDONSKOG LOVSTVA!

Srećan rođendan naša federacijo !

Dobar pogled i mirna ruka!

Vlatko Aleksovski
Vlatko Aleksovski

Predsednik Lovačke Federacije Makedonije

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!