LSS – Važno Obaveštenje

Tabela sadržaja

LSS - Lovacki savez srbije

PREDMET : Obaveštenje o stupanju na snagu novog Pravilnika o izmenama pravilnika o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači

Pravilnik prenosimo u celosti - LSS

LSS – Obaveštavamo Vas da je danom objavljivanja u službenom glasniku RS br. 95. od 22. septembra 2021. godine na snagu stupio novi Pravilnik o izmenama pravilnika o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači (tekst Pravilnika je u prilogu).

Ovom prilikom Vam dostavljamo i dodatna tumačenja/pojašnjenja pojedinih članova ovog Pravilnika, a u cilju što bolje, brže i preciznije implementacije :

Član 1. stav 2. tačka 5.

Lovna sezona na divljeg vepra, prase i nazime je produžena na celu godinu (01. 01 – 31. 12) do ispunjenja planirane odstrelne kvote . Izuzetno, odstrel može da se obavlja i mimo odstrelne kvote, ali isključivo kao sanitarni , odnosno od strane stručne i lovočuvarske službe , uz obaveštenje veterinarskog i lovnog inspektora pre i nakon izvršenog lova.

Član 1. stav 2. tačka 6.

Lovna sezona za divlju krmaču produžena je na period 1. 07. – 28/29. 02.. Izuzetno, odstrel može da se obavlja i van nevedenog perioda, ali isključivo kao sanitarni, odnosno od strane stručne i lovočuvarske službe, uz obaveštenje veterinarskog i lovnog inspektora pre i nakon izvršenog lova.

Član 1. stav 2. tačka 7.

 Divlje svinje se mogu loviti i u lovištima koja su ustanovljena kao lovišta u kojima se ne gazduje divljom svinjom, ali isključivo kao lov bez odobrenja/lov na nelovnim površinama, u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu, uz obaveštenje veterinarskog i lovnog inspektora pre i nakon izvršenog lova.

Član 1. stav 2. tačka 8.

Poljska jarebica se neće loviti u naredne tri (3) lovne sezone, odnosno organizovan odstrel će biti moguć tek od 15. 10 2024. godine . Do tada, dozvoljeno je hvatanje radi daljeg unošenja, sanitarni odstrel, odstrel i/ili hvatanje u svrhe naučnih istraživanja, obuka lovačkih pasa i druge aktivnosti vezane za monitoring.

Član 1. stav 2. tačka 9.

Lovna sezona za grlice skraćena je je na period 15. 08. – 30. 09.. Osim toga, grlica se neće loviti naredne dve (2) lovne sezone, odnosno organizovani odstrel će biti moguć tek od 15. 08 2024. godine. Do tada, dozvoljen je sanitarni odstrel, odstrel i/ili hvatanje u svrhe naučnih istraživanja i druge aktivnosti vezane za monitoring.

Član 1. stav 2. tačka 10.

Lovna sezona za prepeilice skraćena je na period 15. 08. – 30. 09.

Član 1. stav 2. tačka 13.

Ukoliko se na teritoriji Vašeg lovišta odstreli vuk, U OBAVEZI STE da uzorak mišićnog tkiva odstreljene životinje dostavite na adresu naučne institucije na koju ste upućenim od strane Vašeg lovačkog saveza , a na način koji Vam je objašnjen prilikom preuzimanja markica za obeležavanje odstreljene divljači. Ukoliko još uvek imate nedoumica u vezi toga, molimo Vas da kontaktirate ponovo Vaš LSS.

SVE OSTALE ODREDBE PRAVILNIKA, NAJVIŠE ONE KOJE REGULIŠU LOV NA ZECA, PRIMENjIVAĆE SE OD SLEDEĆE GODINE !

Tekst o pardu možete pogledati na sledećem linku.

Horn Aktivni ves

Lovački Aktivni veš

  • Izrađen od dvoslojnog materijala iznustra fin poliamid a spolja čist pamuk
  • Jako dobar prilikom kretanja u hladnijim danim ili stajanja u mestu do 0 stepeni
  • Sirovinski sastav Pamuk 55% – Poliamid 45%
Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!