Najbolja odeća za lovce – odabir kvalitetne garderobe pomaže u lovu

Tabela sadržaja

Kvalitetna odeća za lov je neophodna kako biste mogli da budete sigurni da vas ništa neće ometati i stvarati vam nelagodu tokom lova. Sigurno ste čuli dobro poznat savet koji govori da je višeslojno oblačenje idealno za sve vrste lova. Uz višeslojno oblačenje, svoju odeću možete da prilagodite prema temperaturi i uslovima lova. 

U današnjem blogu, otkrivamo vam kako da izaberete kvalitetnu lovačku odeću i na šta treba da obratite pažnju. 

Najbolja odeća za lov: maskirna ili jednobojna?

Kada je u pitanju odeća za lov, prva stvar koju želite da razmotrite je da li želite da nosite maskirnu ili jednobojnu. Kamuflaža je odlična za uklapanje u vašu okolinu i osiguravanje da niko ne vidi da dolazite. 

Međutim, ako vas neko vidi da dolazite (na primer, ako je na vašoj strani terena), ionako će tačno znati gde ste jer može da vidi sve te svetle boje! Iz tog razloga, mnogi lovci radije se drže neutralnih boja kao što su kaki ili maslinasto siva kada love srndaće i druge životinje tokom zore i sumraka.

Lovačka odeća treba da bude izrađena od materijala koji dišu

Važna stvar koju treba da znate o lovačkoj odeći je da treba da bude napravljena od materijala koji propušta vazduh. To je zato što disanje pomaže u održavanju tela hladnim i udobnim tokom vrućih sezona. Tokom jesenjih i zimskih sezona lova, odeća od kvalitetnog materijala će zaštiti vaše telo od hladnoće, vetra, snega i kiše i održati telo suvim.

Ljudi koji idu u dugi lov obično se mnogo znoje kada su u žbunju ili šumi zbog vrućine izazvane sunčevom svetlošću i vlažnošću. Dobra lovačka odeća ima rupice na površini tako da vazduh može lako da prođe prema vašem telu što omogućava vašem telu da pravilno diše.

Izaberite izolovanu odeću

Izolovana odeća za lov je napravljena tako da vam bude toplo i udobno po hladnom vremenu, što ćete želeti ako ste na terenu.

Izolovana lovačka odeća zadržava vazduh da bi vas zagrejala. Takođe je dizajnirana da dozvoli pari vlage da izađe, tako da se neće osećati kao da se vlaži ili da zadržava znoj na vašoj koži. Izolovana lovačka odeća se obično pravi u ravnoteži između topline i težine – neće vam biti previše vruće kada se nosi ispod drugih slojeva, ali može sprečiti da vetar prođe kroz vašu jaknu kao što bi to činila obična odeća.

Vodootporna odeća

Nema ništa gore nego pokisnuti u lovu. Vodootporna odeća će vas održavati suvim, što vam pomaže da ostanete topli, a takođe vam pruža udobnost.

Vodootporna odeća je neophodna za svaku vrstu lova. Najbolja vodootporna odeća je napravljena od različitih sintetičkih vlakana koji su međusobno povezani kako bi stvorili barijeru koja odbija vodu. 

Potražite odeću sa džepovima za nošenje opreme

Džepovi su važni. Oni su odlični za čuvanje telefona, GPS uređaja i drugih malih predmeta koje želite da držite pri ruci dok ste u divljini. Što više džepova ima odeća, to bolje — moći ćete da ih pronađete sa lakoćom kada su najpotrebniji.

Koristite rukavice kada je hladno

Kao lovac, znate da hladno vreme može učiniti vaš dan izuzetno neprijatnim. Možda ćete čak morati da prestanete da lovite i idete kući ako temperatura postane preniska. Rukavice su važan deo vaše opreme za hladno vreme jer pružaju toplotu, a istovremeno vam omogućavaju da precizno ciljate metu.

Zapamtite da su osnovni slojevi važni

Vaš osnovni sloj bi trebalo da bude prva stvar koju stavite kada izlazite na teren. Održavaće regulisanu telesnu temperaturu, a takođe će pomoći da se ukloni vlaga koja bi mogla biti prisutna od znojenja. 

Ako ne nosite kvalitetnu odeću, moguće je da ćete se suočiti sa trenjem i osipom, što može biti neprijatno. 

Lovačke majice

I za toplo, i za hladno vreme, lovačka majica je obavezna. Najbolje je da bude izrađena od pamuka. Izaberite lovačku majicu koja je prijatna za nošenje i koja će vam dugo trajati. 

Lovački prsluci

Ako želite da dodate toplinu bez dodavanja glomaznosti, razmislite o korišćenju lovačkog prsluka na kom može da se podešava temperatura. Smart prsluci su dovoljno lagani za manevrisanje u prostoru. Toplotni prsluk je namenjen da bude odeća drugog sloja, i idealan je za jesenji i zimski period.

Lovačke pantalone

Kada birate lovačke pantalone, birajte one koje su otporne na vodu, jer ćete tako sačuvati svoje telo tokom kišne sezone. Birajte pantalone u kojima možete slobodno da se krećete. Veliki je izbor lovačkih pantalona, pa ćete sigurno pronaći i model koji možete da nosite i van lova. Savremeni dizajn omogućava da vaša lovačka odeća bude namenjena svakodnevnici.

Lovačka oprema na koju možete da se oslonite

Kada vam je potreban saveznik u lovu, Horn Lov shop će biti vaš oslonac. Na ovom shopu, pronaći ćete sve što vam je potrebno za uspešan lov. Kada je reč o garderobi, dobićete po sjajnim cenama zagarantovan kvalitet. 

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!