Tabela sadržaja

Treća u nizu publikacija sa projekta HUNTOUR predstavljena je ovog marta. Izdavač ove elektronske publikacije je Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo (Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu). Knjiga je prvenstveno edukativni materijal za nastavu iz oblasti lovnog turizma i mogla bi biti korisna i ostalim studentima koji se u svojim istraživanjima bave temama u vezi sa lovstvom i lovnim turizmom.

Ovaj vodič predstavlja osnovne karakteristike lovnog turizma i specifičnosti svake lovnoturističke destinacije. Knjiga se sastoji iz četiri studije slučaja koje predstavljaju ukratko lovstvo i lovni turizam u četiri različite evropske zemlje (Češka, Srbija, Finska i Mađarska) koje dele neke sličnosti, ali i mnoge razlike u lovnom upravljanju i lovačkoj tradiciji.

Studenti mogu naučiti o pristupu lovstvu svake od ovih zemalja i njihovom načinu organizovanja lovnog turizma. Međutim, glavni cilj ovog vodiča je da predstavi metodološke mogućnosti za procenu potencijala lovnog turizma. U centru pažnje je predstavljanje metoda evaluacije koje se mogu koristiti za odgovore na pitanja u vezi sa procenom destinacije lovnog turizma i ukazivanje na to koji faktori najviše utiču na razvoj lovnog turizma.

Neke od predstavljenih metoda vrednovanja obuhvataju procenu četiri elementa destinacije lovnog turizma: lokacije, prirodnih resursa, ljudskih resursa i lovnoturističke infrastrukture. Neke od predstavljenih metode se više oslanjaju na kvantitativne skupove podataka i metode bodovanja, dok se drugi metodi više zasnivaju na kvalitativnoj analizi.

Studenti u ovom vodiču mogu da pronađu precizno opisanu metodologiju za procenu potencijala lovnog turizma. Ovaj materijal bi im mogao pomoći tokom istraživanja i uputiti ih da procene potencijale nekih drugih destinacija lovnog turizma koje su tema njihovog istraživanja. Na kraju, sažetak ovog vodiča je opisan na češkom, finskom, mađarskom i srpskom jeziku.

Detalji o ovoj publikaciji mogu se pronaći na sledećem LINKU.

Vladimir Marković

Prof dr Vladimir Marković Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu - Katedra za lovni turizam

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!