Top 5 stranih filmova za ljubitelje lova

Tabela sadržaja

Top 5 stranih filmova za ljubitelje lova

Top 5 stranih filmova za ljubitelje lova koji vas neće ostaviti ravnodušnim, pogledajte u nastavku šta vam preporučujemo da pogledate. U nekom od narednih tekstova baziraćemo se na domaćim filmovima takođe. Hajmo sada da pogledamo naše preporuke. Takođe možete u komentarima ostaviti neku sugestiju ili preporuku za film koji nismo dodali a smatrate da zaslužuje da se nadje na ovoj listi.

Jeremiah Johnson (1972)

Sa Robertom Redfordom u glavnoj ulozi, radnja ovog filma se bazira na ratnom veteranu koji odlučuje da se otisne u Stenovite planine i oproba život daleko van urbane sredine, hraneći se i živeći od onoga što ulovi i pronađe u prirodi. Neka vrsta fantazije modernog društva trenutno. Bez prethodnog iskustva u lovu ili ribolovu, stvari u početku ne idu tako glatko. Snimci Stenovitih planina koji oduzimaju dah, iako su načinjeni pre pola veka, scene pravog lova kao i sjajna priča, razlozi su što je ovaj film jedan od klasika među lovačkom publikom. Režiser Sydney Pollack inspiraciju za ovaj film nalazi u istinitoj priči o gorštaku poznatom pod imenom  “Liver-Eating Johnson”, razlog više što nam je ovo jedan od omiljenih filmova.

Out of Africa (1985)

Nastavljamo sa filmovima Sydney Pollacka i Roberta Redforda ali sa dobrim razlogom. Out of Africa je romantična priča o danskoj aristokratkinji koju igra Meryl Streep. Razočarana svojim ljubavnim životom, na putovanju u Africi, zaljubljuje se u velikog lovca, čoveka jednostavnog i uzbudljivog života kog igra upravo Robert Redford. Uzbudljiva priča o zabranjenoj ljubavi, ali i prelepa i edukativna priča o afričkoj kulturi.

White Hunter Black Heart (1990)

Clint Eastwood, u westernu ili u lovačkom filmu smeštenom u afričkoj državi Zimbabwe, to je prosto film koji moramo da pogledamo. Poznato je među lovcima da želimo baš tog srdnaća, lisca, jelena, baš tog vepra… U ovom filmu protagonista razvija slobodno možemo reći opsesiju da ulovi ‘baš tog’ slona.

The Grey (2011)

U ovom filmu, prvom na listi koji je iz dvehiljaditih, imamo malo drugačiju radnju, no i dalje centriranu oko lovca (Liam Neeson) u glavnoj ulozi. Film je o preživljavanju grupe radnika koji nakon avionske nesreće bivaju izgubljeni u divljini na Aljasci. Izolovani u dubokom snegu, kako nesreća retko dolazi sama, ubrzo shvataju da su opkoljeni čoporom vukova. Srećom, jedan od sedam radnika je profesionalni lovac na vukove. Ipak, njegove kolege i on sada postaju plen. Uzbudljiv film, čak i za one koji nisu lovci.

The Revenant (2015)

Film inspirisan stvarnim karakterom iz američke istorije “Hugh Glass-om” i njegovim istraživanjem tada još nepoznatih teritorija i divljine. Lovac, istraživač, traper i trgovac krznom… Protagonista ovog filma, kog igra Leonardo DiCaprio, nakon zadobijenih povreda u borbi sa medvedom, izdaje od strane člana svog lovačkog tima (Tom Hardy) i ličnog gubitka ostaje vođen osvetom koja postaje ujedno i jedini razlog da preživi.

Bonus film 

A River Runs Through It (1992)

Iako ovaj, Oskarom nagrađeni film, tehnički nije film o lovu, uključili smo ga u listu predloga jer je jedan od najlepših filmova o mušičarenju pa je tako zaslužio da ga smestimo u bonus kategoriju. Radnja se odvija u Montani nedaleko od Stenovitih planina, na kojima smo i počeli ovaj tekst. Sa Bred Pitom u glavoj ulozi, u režiji već osvedočenog ljubitelja prirode i glumca koji se pokazao kao spona u mnogim filmovima o prirodi i lovu, Roberta Redforda. Prelepi pejzaži, netaknuta priroda i priča o odnosima u porodici i dve generacije koje svoje odnose grade upravo provodeći vreme na reci Blackfoot uživajući u porodičnoj tradiciji mušičarenja. Kadrovi koji će vas uvući u večernju izmaglicu nad rečnim ogledalom razlog su više da pogledate ovaj prelepi film, čak i ako niste lovac ili ribolovac već ste jednostavno ljubitelj prirode.

Zoran Kuzmanović

Mast. inž. šum.

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!