Uvoz oruzja iz inostranstva

Tabela sadržaja

lovacki karabin i optika

Kako kupiti i uvesti oružje iz inostranstva?

Kao i po običaju kompletnu proceduru za uvoz oružja iz inostranstva ne možete pronaći na internetu. Na osnovu sakupljanja mnogih utisaka od raznih ljudi, naš poznati recenzionista i vlasnik youtube kanala DUMDUM, Darko Božić, prenosi vam kompletnu proceduru.

Na osnovu njegovog izlaganja ispisaćemo vam u nekoliko koraka šta je potrebno za uvoz oružja. Kompletan video snimak možete odgledati koji se nalazi u našem daljem tekstu.

Sva potrebna papirologija?

  1. Nabavna dozvola za nabavku oružja
  2. Nabavna dozvola prevedena od sudskog prevodioca na jezik zemlje odakle kupujete oružje.
  3. Profaktura iz prodavnice odakle kupujete oružje.
  4. Profaktura iz prodavnice odakle kupujete oružje prevedena na srpski.
  5. Sa svim ovim papirima odete u Ministarstvo turizma i telekomunikacije, i tražite dozvolu za uvoz oružja.  Podnošenje zahteva  morate da uradite lično. Čeka se oko 15 dana na odgovor. Takse su odprilike oko 12 000 rsd.
  6. Ukoliko dobijete dozvolu morate da je prevedete na jezik zemlje iz koje uvozite oružje od strane sudskog tumača.

Proces uvoza

  1. Šaljete prodavcu fotokopiju NABAVNE DOZVOLE i DOZVOLU ZA UVOZ ORUŽJA prevedene na jezik zemlje odakle uvozite oružje. To sve treba da prikači uz paket koji šalje. U računu koji izda prodavac obavezno da navede i visinu poreza, kako bi ste vratili PDV jer je zabranjeno dvostruko oporezivanje.
  2. Kada stigne paket na carinu, pozvaće vas da priložite sledeću dokumentaciju : Dozvolu za uvoz, Nabavnu dozvolu i potvrdu da je roba plaćena. Ukoliko uvozite deo oružja trebaće vam i oružani list.
  3. Nakon toga nosite oružje u agenciju za žigosanje u Kragujevac.
  4. Zatim sa svim tim papirima koje ste dobili od carine i od agencije za žigosanje idete u svoju matičnu policiju i registrujete oružje. 

Prodružite se HORN Viber grupi i saznajte o najnovijim popustima sa sajta www.horn-lov.com. Klikom na dugme ispod ako želite da se pridružite HORN Viber grupi.

Ovo su ukratko koraci koje treba da sprovedete da bi ste uvezli oružje iz inostranstva. U nastavku je video u kome sve to možete detaljno pogledati kako je objasnio naš kolega Darko Božić.

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!