Kako da pokažete svoje lovačke veštine i izgradite svoju reputaciju?

Tabela sadržaja

kako postati lovac

Lov je jedan od najpopularnijih hobija na svetu. Ako ste strastveni lovac, onda ćete znati koliko uzbudljivo može biti izaći u divljinu i pronaći svoj plen. 

Ako želite da pokažete svoje lovačke veštine i izgradite reputaciju za sebe kao odličnog lovca, evo nekoliko saveta koje treba da imate na umu:

Lovačke veštine se stiču iskustvom

Lovačke veštine se mogu naučiti i vežbati, a pravo usavršavanje dolazi onda kada imate godine iskustva u lovu. Ne postoji prečica da postanete dobar lovac. Morate da provedete vreme u šumi, učeći o životinjama i njihovom staništu, pre nego što postanete vešti u lovu na njih.

Postoji nekoliko načina da poboljšate svoje lovačke veštine. Prvi korak je da pokušate da postanete bolji u osnovama. To uključuje:

Osnovne tehnike gađanja. Važno je da naučite kako da pravilno držite pušku ili sačmaricu, nišan u svom oružju i pucate na mete. Takođe treba da vežbate gađanje sa različitih pozicija i udaljenosti.

Veštine na terenu kao što su praćenje, kamuflaža i prikrivanje, posmatranje i slušanje pre ciljanja na plen.

Veštine održavanja na terenu kao što je pravilno čišćenje vašeg oružja nakon svake upotrebe i bezbedno skladištenje, kako se ne bi oštetilo ili izgubilo kada ste u lovu.

Lovačka reputacija – kako je izgraditi?

Lovački ugled je važan za sve lovce. Ne radi se samo o pravu hvalisanja, već o poštovanju koje dolazi sa tom reputacijom. Lovačka reputacija je vaš status lovca. To je nivo na kome ste poznati u lovačkoj zajednici. Reputacija koju zaradite može vam pomoći da dobijete pristup novim oblastima i resursima, dobijete bolje ponude za opremu i olakšati drugim lovcima da vas pronađu.

Što je vaša reputacija veća, to će drugi lovci imati više poštovanja prema vama.

Da biste izgradili svoju lovačku reputaciju, morate biti u mogućnosti da pokažete svoje veštine na terenu i ispričate priče o prošlim uspesima.

Dobra reputacija može otvoriti vrata koja bi inače mogla biti zatvorena. Na primer, ako imate dobru reputaciju kao lovac na srndaće, možda ćete moći da steknete bolje uslove za komercijalni lov. 

Ako ste poznati kao stručnjak za ptice, možda ćete biti pozvani da se pridružite grupi ljudi koji žele da idu u lov na ptice u drugoj državi ili zemlji.

Međutim, loša reputacija može da zadrži ta ista vrata zatvorena — pa je važno da novi lovci svoju reputaciju grade pažljivo i polako tokom vremena, a ne da pokušavaju da mahnito žure ili prave greške na putu.

Šta još možete da uradite da biste izgradili dobru reputaciju kao lovac? Otkrivamo u narednim redovima:

Volontirajte u lokalnim organizacijama za zaštitu prirode

 Ako želite da saznate više o lovu i upravljanju divljim životinjama, ovo je odličan način za početak. Dobićete iskustvo iz prve ruke o tome kako lovci upravljaju populacijom divljači i pomoći da javna zemljišta budu otvorena za sve.

Podelite svoje avanture sa prijateljima

Neki lovci uživaju da dele svoje avanture sa drugim ljudima – posebno ako je to nešto zaista posebno, kao što je upoznavanje slavnog lovca ili uklanjanje životinje koja je godinama na vašoj listi. 

Deljenje svog iskustva na društvenim medijima može vam pomoći da izgradite svoju reputaciju, kao i da steknete pratioce koji su zainteresovani za informacije o lovu i očuvanju prirode.

lovac i pas

Lovački trofeji – dokaz uspeha

Soba za trofeje je savršeno mesto da pokažete svoje lovačke veštine i istaknete trofeje koje ste stekli. To može biti soba u vašem domu, ili može biti poseban ormar u kojem se nalaze svi vaši trofeji.

Mnogi lovci su se odlučili za izlaganje svojih trofeja u dnevnoj ili porodičnoj sobi, kao i u spavaćoj sobi. Ovo im omogućava malo privatnosti kada to žele, ali im i dalje pruža mnogo mogućnosti za pokazivanje. Zato ne brinite ako postavljanje još jedne police nije zaista izvodljivo – postoji mnogo drugih načina da pokažete svoj naporan rad!

Imamo još par ideja koje možete da primenite u svojoj dnevnoj sobi: 

   

   • Glava jelena postavljena na zid je popularan izbor jer je veća od ostatka dekoracije  i pokazuje vaše veštine kao lovca.

   • Takođe možete postaviti prostirku od medveda na podu ispred kauča da biste pokazali svoju lovačku snagu i ljubav prema ovom hobiju.

   • Ako nemate dovoljno prostora za ove vrste ukrasa, pokušajte da pokažete svoje trofeje tako što ćete ih staviti na police ili stolove u celoj kući.

  Napravite lovački zidni kolaž

  Možete da napravite lovački zidni kolaž da biste prikazali svoju kolekciju fotografija, trofeja i opreme. Koristite ove savete:

    

    • Napravite zidni kolaž koristeći fotografije iz avantura koje ste imali u lovu. Možete koristiti fotografije iz cele vaše kolekcije ili samo one koje pokazuju vaše najbolje lovove.

    • Potražite fotografije koje ističu različite aspekte lova, uključujući divlje životinje, teren i lovačku opremu.

   Zaprati
   Obavesti o
   0 Komentari
   Inline Feedbacks
   Pogledaj sve komentare
   Možda će te i ovo zanimati

   Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!