Saopštenje povodom pritvaranja Ilije Elezovića

Tabela sadržaja

Srpski lovci Izražavaju najoštriji protest protiv pritvaranja Ilije Ike Elezovića, dugogodišnjeg predsednika Lovačkog Saveza Kosova i Metohije i člana upravnog odbora LSS.

Ilija je presretnut kod tehničke škole u Severnoj Mitrovici i odveden u Prištinu. Lekari su ga hitno prebacili u Prištinsku bolnicu teško narušenog zdrastvenog stanja. Izražavamo ozbiljnu sumnju da će, kao i mnogi Srbi pre njega, biti optužen bez ikakvih dokaza. Više je nego  očigledno da se radi o kontinuiranom i uhodanom zulumu nad Srbima.

U jednom  intervjuu, Ika kaže da caruje destrukcija staništa i divljači a da samo tamo gde su delovi pokrajine naseljeni Srbima, ima regularnog i očuvanog lovstva.

Pozivamo predstavnike Nato, Evropske unije, Euleksa, Unmika, OEBSa, sve nevladine organizacije koje se bave humanitarnim pravom da hitno istraže gde je predsednik Elezović i to javno saopšte. 

Takođe, tražimo od vlasti u Beogradu da prekinu pregovore sa Prištinom, dok Kosovo ne oslobodi sve uhapšene Srbe i Predsednika Lovačkog Saveza Kosova i Metohije, našeg kolegu Iliju Elezovića.

Zaprati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Možda će te i ovo zanimati

Budite u toku sa lovačkim novostima, pridružite se viber grupi Lovački Magazin!